joi, 15 ianuarie 2015

Ce este curajul?



“Curajul nu este absenţa fricii; este mai degrabă înţelegerea că altceva este mai important decât frica”, spunea Ambrose Redmoon. 


Cand stii ca, desi ti-e frica sa faci un anumit lucru, totusi il faci, atunci ai Curaj.
Ai curaj sa te infrunti pe tine. Ai curajul sa-ti depasesti blocajele care nu-ti dau voie sa vezi ce e mai depare de-atat. Faptele sunt aceleasi, conjunctura e aceeasi, tu esti acelasi, doar scenariul facut de mintea ta e altfel. Curajul e cu tine insuti.

Cand decizi sa actionezi si o si faci, cand iti invingi teama ca nu poti, nu esti in stare, nu esti suficient de pregatit, etc., acela e Curaj. Curajul de a te depasi pe tine. Tu esti acelasi, ai aceleasi calitati, ai acelasi potential, doar ca nu le mai vezi. Crezi doar vocea care iti spune ca nu se poate, nu ai cum si multe alte forme de ‘’Nu poti’’, ‘’Nu meriti’’... 

Dar ce e vocea asta? 

Ceva ce nu exista. O iluzie. Frica, e o iluzie. Frica e o reactie si atat. Doar noi putem alege cum sa reactionam, la fel cum alegem sa reactionam violent sau nu, atunci cand cineva ne enerveaza.

Atunci cand zambim, desi e mai usor sa plangem, atunci cand acceptam cu incredere o mana intinsa, cand alegem sinceritatea cu vulnerabilitate, atunci cand avem incredere pana la abandon, atunci avem curaj.

Fii curajos in bucurie, fii curajos in iubire, fii curajos in fiecare traire pe care o ai!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu